Herplaatsing

Herplaatsing
Af en toe zoeken wij (of collega's) een familie die een liefdevolle thuis willen bieden voor een volwassen Ragdoll als huisdier (niet voor de fok). Bij voorkeur zoeken we families die geen andere volwassen poezen hebben en die geen honden hebben. Soms wordt de voorwaarde gesteld dat de volwassen Ragdoll als enigste kat in huis verwend zal worden (bij voorkeur is de adoptiefamilie dan veel thuis) of dat hij/zij samen geplaatst wordt met een kitten. Het gaat hierbij dan meestal om een poes die al 1 of een paar nestjes heeft groot gebracht of om een volwassen poes of kater waarvan de huidige eigenaar omwille van onvoorziene omstandigheden een nieuwe thuis zoekt.

Gezien er van de meeste ex-fokpoezen en ex-dekkaters nakomelingen zijn (waarvan enkelen als fokkat bij gehouden of geplaatst werden), blijven we ook graag op de hoogte van de toekomstige test resultaten van onze ex-fokpoezen en ex-dekkaters. Wij vragen dan ook dat zij in de toekomst beschikbaar blijven voor een 2 jaarlijkse herhalings-echografie voor HCM en PKD, bij voorkeur bij de cardiologe die de eerste echo's uitvoerde.

Hou er rekening mee dat herplaatsers meestal niet gratis verhuizen. Ze worden afhankelijk van hun leeftijd geplaatst voor bedragen tussen de 250 à 500 euro. Uitzonderlijk worden ze goedkoper of gratis geplaatst, maar dan enkel bij families die ook de draagkracht hebben om voor een kat te zorgen moest er zich iets onverwachts voor doen.

Wenst u verwittigd te worden van zodra er een volwassen Ragdoll beschikbaar is, neem dan contact met ons op via de pagina contact.

Beschikbare Herplaatser :

RW SGC Flufyluf Akiko Shinju is beschikbaar als gesteriliseerde poes.

Moeder natuur heeft beslist dat er van Kiko geen kittens meer komen. Door een baarmoederontsteking moesten we helaas de beslissing nemen om haar op 8 april te laten steriliseren. Proberen om een zware baarmoederontsteking te behandelen met medicatie en oa spoelen waarbij je alsnog het risico loopt dat het niet helpt, dat zagen we niet zitten. Kiko's gezondheid is veel belangrijker. Eens ze hersteld is van de ingreep, gaan we op zoek naar de ideale thuis voor haar waar ze volop mag genieten van haar pensioen.