Ragdolls

Wat maakt de Ragdoll zo bijzonder?

In de begin jaren was de Ragdoll controversieel vanwege zijn vermeende ongevoeligheid voor pijn. Wetenschappelijk onderzoek dat werd uitgevoerd in Groot-Britannië om de Ragdoll als nieuw ras te erkennen, toonde aan dat de Ragdoll een normale kat is, die een normale pijn grens heeft.

De Ragdoll is zeker geen gooi-en smijt kat, geen enkele kat verdient die mishandeling. De Ragdoll (letterlijk vertaald voddenpop ) dankt zijn naam aan zijn slappe spiertonus en het vermogen om zich helemaal te ontspannen wanneer je hem optilt.

Ragdolls zijn grote katten die een verbazingwekkend vriendelijk karakter bezitten. Ze houden ervan je door het hele huis te volgen, zijn heel intelligent en houden ervan om trucjes te leren zoals apporteren en pootjes geven. Ragdolls zijn heel leergierig en lief voor kinderen en kunnen goed overweg met andere huisdieren zoals katten en honden. We verbazen ons er steeds weer over hoe snel een Ragdoll kitten vriendschap sluit met een hond die reeds katten gewend is.

Een Ragdoll zal niet snel zijn nagels gebruiken als hij/zij zich bedreigt voelt of wanneer je hem pijn doet, maar zal eerder trachten te vluchten. Hun vertrouwen in mensen is enorm groot. Zij verwachten dat ze door iedereen met dezelfde liefde behandeld worden. Vanwege deze fantastische eigenschap kan je ze gemakkelijk kwijt geraken als je hen buitenlaat. Zij zijn zich niet bewust van de gevaren van de buitenwereld en gaan naar iedereen toe. Mocht een Ragdoll in Uw tuin een andere kat tegenkomen die zijn territorium wenst te verdedigen, dan kan je Ragdoll ernstige verwondingen oplopen.

Een Ragdoll mag enkel als binnenkat gehouden worden. Wil je toch dat je Ragdoll van de buitenwereld kan genieten, zorg dan dat je een mooie kattenren hebt met voldoende schaduwplekjes. Sommige Ragdoll eigenaars gaan geregeld met hun Ragdoll wandelen. Ze leren dan hun Ragdoll van jongsaf aan wennen aan een speciaal kattentuigje.

Ragdolls zijn ook sterk onder de indruk door een terechtwijzing. Zij zijn speels en passen zich heel snel aan in een nieuwe omgeving of situatie. Al deze karakter kenmerken maken van de Ragdoll een ideale binnenhuis vriend en appartements kat.